رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: ابن سینا جزو میراث ناملموس مهم ماست و حفظ، حراست و صیانت از آن میراث ها در شرایط رقابتی امروزی که به سرعت در حال غارت است بسیار مهم است.
به گزارش تینو مدرن، دکتر علیرضا زالی در همایش ملی ابن سینا و دانش پزشکی که با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، به آثار مختلف علمی پرداخته شد. وی با بیان جنبه های اجتماعی و فرهنگی شخصیت بوعلی سینا گفت: هنوز بخش های مهمی از افکار و عقاید وجود دارد، افکار و اندیشه های مهم بوعلی سینا به عنوان فیلسوفی نامدار و دکتری ممتاز به ویژه برای نسل جوان. کشف نشده اند.
وی تاکید کرد: وظیفه ماست که با تحلیلی مدرن و مبتنی بر شواهد، شخصیت بوعلی سینا را دوباره بررسی کنیم و افکار و نظرات متهورانه این دانشمند نامدار ایرانی را بازنمایی کنیم.
زالی یادآور شد: هرگونه بی تفاوتی در این زمینه ممکن است تصاویر ابن سینا را با سایه و کادری از تحریف در پی داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به دلایل تمایز ابن سینا در میان تمامی دانشمندان ایرانی که ستارگان درخشان تمدن کشور هستند، خاطرنشان کرد: این همان چیزی است که بوعلی سینا را در میان شخصیت های تمدن ایران و فرهنگ اسلامی متمایز می کند. نه تنها نسخه های پزشکی او، بلکه نظریه ها و ایده های علمی او درباره زندگی.
وی با اشاره به پیشرفت و توسعه علم پزشکی و مداخلات آن در طول سالیان، به تخصص و دیدگاه ابن سینا در زمینه های مختلف اشاره و به تشریح برخی از آنها پرداخت.
زالی یادآور شد: ابن سینا در حوزه فلسفه با لجاجت، حوصله علمی و احترام علمی و با زبانی زیرکانه و تسلط ظریف باعث پیشرفت فلسفه شد و با ترکیبی بسیار پربار فضایی نوافلاطونی و نورانی ایجاد کرد. فلسفه هنر او این است که جهان بینی اسلامی به خوبی در ساختار این اندیشه فلسفی گنجانده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به حضور عرفان در زندگی علمی، اجتماعی و فردی ابن سینا اشاره کرد و گفت: بوعلی سینا معتقد است که ذهن به جرات می تواند از میدان فهم منطقی و فلسفی خارج شود. که مزکه (خالص) است و حکمت ندارد بدون استفاده از عرفان اسلامی و الهی، روح نمی تواند مزکه باشد.
زالی به رساله حکمت موت بوعلی سینا و دیدگاه وی درباره مرگ اشاره کرد و گفت: ابن سینا مرگ را نیستی نمی داند بلکه آن را صورت وجود می داند. مرگ از نظر ابن سینا نوعی عبور و مرور و مرز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از ویژگی های ابن سینا در علوم پزشکی را اصرار وی بر تغذیه کودک با شیر مادر عنوان کرد و برای آن 25 شرط و شرط را در صورتی که نمی توان با شیر مادر تغذیه کرد، مشخص کرد. می توان از شیر مادر استفاده کرد.
زالی درباره نظر بوعلی سینا درباره موسیقی صحبت کرد و گفت: ابن سینا بسیار هنرمند و با دانش است، موسیقی را در زمره ریاضیات و هندسه قرار داده و درباره موسیقی درمانی صحبت می کند.
وی ادامه داد: حرکت کودک در گهواره و گوش دادن به لالایی را دلیل رشد کودک می داند و معتقد است که لحن موسیقایی پایپ مادر بر رشد و رشد ذهنی کودک تاثیر می گذارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به رساله نبض ابن سینا اشاره کرد و گفت: در توضیحات ابن سینا درباره نبض نگاه علمی به موسیقی دیده می شود و پنج قسمت هارمونیک در نبض را ذکر کرد که با هم هماهنگ هستند. با مقدمات و آکوردهای موسیقی و ابن سینا گفته که اگر انسان در موسیقی مهارت داشته باشد، خبره ماهری هم هست.
زالی همچنین گفت: نگاه علمی به اهرم که با فیزیک مکانیکی امروزی سازگار است را می توان در نوشته های ابن سینا یافت و ابن سینا برای اولین بار لغات و لغت نامه های اهرم را به ادبیات مالی منتقل کرد. بحث کنونی جهان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نگاه ابن سینا به شهرنشینی و شهرسازی اشاره کرد و گفت: ابن سینا از مدینه صالح صحبت می کند و معتقد است که مسئولان باید با نظر منصفانه و عادلانه در عرصه تمدن و شهرسازی حکومت کنند. انجام دهید
وی همچنین گفت: در واقع او پایه گذار اندیشه مدیریت مبتنی بر عدالت و انصاف به سبک مدینه عادل بنی سینا بود که یکی از مباحث مدیریت جهانی است.
دیکتور زالی به دانش ابن سینا در زمینه پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات تاریخی، ابن سینا اولین فردی بود که در واقع حواس پنج گانه انسان (لامسه، بویایی، شنوایی، بینایی و چشایی) را مورد مطالعه قرار داد. همچنین با توجه به شواهد موجود، ابن سینا از پریکاردیت اطلاع داشته و از علائم و نشانه های آن و نحوه درمان آن صحبت می کند.
وی با توجه به دیدگاه تحقیقات ابن سینا خاطرنشان کرد: علم پزشکی همیشه در حال پیشرفت است و نباید همه اقدامات ابن سینا را با علم امروزی جست و جو کرد چرا که البته با گذشت زمان و تحولات کنونی این داروها تغییر کرده است اما ابن سینا نظریه پرداز قالب، فیلسوف، مدرنیست، جسور و با نگاه مدرن باید برای نسل جوان بازتعریف شود.
زالی این همایش را آغاز و مقدمه ای خوب برای شناخت ابن سینا دانست و آن را وظیفه ای ملی و مغفول دانست و از همگان خواست تا برای شناخت علمی، تحقیقات روزانه، برهان و شواهد تلاش کنند. بر اساس ابن سینا و یادآوری می شود که شخصیت ابن سینا، ویژگی ها و زمینه های مختلف علمی قابل بازتعریف است.
به گزارش وبدا نیوز، وی بر لزوم معرفی تمامی دانشمندان ایرانی و منابع ارزشمند علمی تاریخی تاکید کرد و گفت: ابن سینا با حکومت 700 ساله خود در کل حوزه دانشگاهی روژاوا افتخار بزرگی را برای ما ایرانیان به ارمغان آورد.
پایان خبر تینو مدرن
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اصرار بر تغذیه کودک با شیر مادر از ویژگیهای ابن سینا در علوم پزشکی بود" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اصرار بر تغذیه کودک با شیر مادر از ویژگیهای ابن سینا در علوم پزشکی بود"، کلیک کنید.