۶ بلایی که فست فود سر مغز می‌آورد

۶ بلایی که فست فود سر مغز می‌آورد

تینو مدرن:

واضح است که مصرف زیاد فست فود می تواند منجر به بیماری های مختلفی از جمله چاقی و فشار خون شود. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که فست فود می تواند اثرات مخربی بر ذهن و احساسات داشته باشد.

فست فود یکی از آن غذاهای اعتیادآور است و این بی دلیل نیست. چربی های ترانس موجود در بسیاری از غذاهای سرخ شده می توانند در توانایی مغز برای تشخیص سیری و گرسنگی اختلال ایجاد کنند. فست فود حتی می تواند مراکز لذت مغز را برای ترشح دوپامین تحریک کند. بنابراین در موارد شدید ممکن است اعتیاد جدی به فست فود ایجاد شود.

در این حالت مغز مانند یک معتاد به مواد مخدر برای رفع نیاز خود به غذاهای ناسالم و چرب مانند فست فود نیاز دارد. این تنها یکی از اثرات مضر فست فود بر مغز است. در اینجا موارد دیگری از اختلالات مغزی ناشی از مصرف زیاد فست فود آورده شده است:

1) التهاب مغز

فست فودها اغلب سرشار از قند و چربی هستند و مصرف بیش از حد آنها در رژیم غذایی می تواند منجر به التهاب مغز شود. این پدیده «التهاب عصبی» نامیده می شود و شامل مجموعه ای از وقایع است که باعث التهاب بیش از حد می شود و می تواند به سلول های مغزی (نرون ها) آسیب برساند.

همچنین مشخص است که عاشقان فست فود همیشه گرسنه هستند و میل زیادی به خوردن دارند. خوردن زیاد فست فود می تواند چرخه معیوب آسیب مغزی ایجاد کند و این آسیب باعث گرسنگی افراد و تمایل به خوردن بیشتر می شود.

2) عدم توانایی یادگیری

محققان دریافته اند افرادی که فست فود زیاد می خورند در تست های ساده حافظه عملکرد بدتری دارند. فست فود و سایر غذاهای ناسالم می توانند انعطاف پذیری عصبی را کاهش دهند. فرآیندی که به مغز اجازه می دهد تجربیات ما را به عنوان خاطرات ثبت کند. تجربیات ما به‌عنوان خاطراتی ذخیره می‌شوند که با اتصالات بین نورون‌های مغز در مغز سازماندهی و دسته‌بندی می‌شوند. این فرآیند را می توان «نوروپلاستیسیته» نامید. رژیم‌های غذایی پر از غذاهای ناسالم، فرآیند عصبی را تضعیف می‌کنند. که برای ایجاد خاطرات جدید و یادگیری سریع چیزهای جدید ضروری است.

3) افسردگی

بر اساس یک مطالعه اسپانیایی، افرادی که زیاد فست فود می خورند 51 درصد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی هستند. از طرفی افسردگی بر سلامت عمومی نیز تأثیر می گذارد و تأثیرات منفی بر آن می گذارد.

تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا خوردن فست فود باعث افسردگی می شود یا اینکه افراد مبتلا به افسردگی تمایل بیشتری به خوردن فست فود دارند، مورد نیاز است.

4) غم و اندوه

علاوه بر افسردگی، مصرف بیش از حد فست فود با علائم اضطراب نیز همراه است. کربوهیدرات های تصفیه شده در بسیاری از فست فودها می توانند باعث نوسان قند خون شوند. قند خون بالا می تواند باعث حملات پانیک، بی خوابی و سایر علائم اضطراب شود. علاوه بر این، کمبود اسیدهای چرب امگا 3 در غذاهای سرخ شده می تواند باعث شبیه سازی علائم اضطراب در مغز شود.

5) بیش فعالی

خوردن بیش از حد فست فود یا سایر غذاهای ناسالم می تواند شما را عصبانی کند. این به دلیل وجود رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده به ویژه بنزوات سدیم در این غذاها است. بنزوات سدیم را می توان در محصولاتی مانند نوشابه های رژیمی، آب میوه ها و سس ها یافت. مطالعات نشان می دهد که رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده می توانند حس بیش فعالی را در مغز ایجاد کنند.

6) زوال عقل

خوردن زیاد فست فود می تواند میزان انسولین تولید شده توسط پانکراس را افزایش دهد. در همین حال، افزایش تولید انسولین می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود. اگر مغز مقاومت به انسولین ایجاد کند، توانایی آن در تشکیل و ذخیره خاطرات ممکن است کاهش یابد و خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد. بنابراین آلزایمر در علم پزشکی «سرطان مغز» نامیده می شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۶ بلایی که فست فود سر مغز می‌آورد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۶ بلایی که فست فود سر مغز می‌آورد"، کلیک کنید.