دایره المعارف مبانی دانش (163);
اینترنت اشیا (IoT) به میلیاردها دستگاه فیزیکی در سراسر جهان اطلاق می شود که به اینترنت متصل هستند و اطلاعات را جمع آوری کرده و با کاربران و سایر دستگاه های متصل به اشتراک می گذارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تینو مدرن، تقریباً هر چیزی که می تواند به اینترنت متصل شود، بخشی از اینترنت اشیا است. به عنوان مثال، در خانههای هوشمند، این دستگاههای متصل به اینترنت، ما را از انجام کارهای خانه رها میکنند، بخشی از زمان گرانبهای خود را پس میگیرند و به زندگی روزمرهمان هیجان بیشتری میبخشند.
اینترنت اشیا فناوری است که به افراد کمک می کند تا هوشمندتر زندگی کنند و بتوانند جنبه های مختلف زندگی خود را به راحتی کنترل کنند. البته این هوش تنها زمانی مفید است که کار را آسانتر کند، نه زمانی که به پیچیدگی اضافه کند.
در عصر امروز، دقت و سرعت عمل در انجام کارها بسیار مهم است. به همین دلیل است که فناوری هایی مانند IOT توجه مردم را به خود جلب کرده است. زیرا اینترنت اشیا با افزایش توانایی دریافت و ارسال همزمان داده ها به اشیا، همه چیز را هوشمندتر می کند. این هوش وظایف را خودکار می کند و نیاز به دخالت انسان را کاهش می دهد.
پیش بینی می شود که تعداد دستگاه های اینترنت اشیا تا سال 2030 به 30 میلیارد برسد. اما هنوز مشخص نیست که آیا این پدیده جهان را بهبود می بخشد یا پایان دوره فناوری را رقم می زند.
در اینترنت اشیا، تمامی وسایل فیزیکی متصل به اینترنت را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد:
ابزارهایی که اطلاعات را جمع آوری و ارسال می کنند.
ابزارهایی که اطلاعات را دریافت می کنند و سپس بر اساس آن عمل می کنند.
ابزارهایی که هر دو را انجام می دهند.
عبارت «اینترنت صنعتی اشیا» یا چهارمین انقلاب صنعتی نام هایی هستند که به مفهوم «استفاده از فناوری اینترنت اشیا در حوزه کسب و کار» اشاره دارند.
مفهوم اینترنت اشیاء صنعتی در واقع دستگاه های صنعتی اینترنت اشیا مشابه دستگاه های اینترنت اشیاء خانگی هستند. علاوه بر این، هدف استفاده از ترکیبی از حسگرها، شبکه های بی سیم، داده های بزرگ، هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل داده ها برای اندازه گیری و بهینه سازی فرآیندهای صنعتی است.
به طور کلی اینترنت اشیا در آینده نزدیک تغییرات بسیار مهمی را در جهان و زندگی مردم ایجاد خواهد کرد. از سوی دیگر، ترکیب IOT با هوش مصنوعی منجر به تحول بزرگی در کسب و کارها خواهد شد. مشاغل جدید ایجاد خواهد شد و بسیاری از مشاغل امروزی از بین خواهند رفت.
با این حال، برخی از افراد از امنیت IOT انتقاد می کنند و معتقدند که هوشمندتر شدن جهان بستر مناسبی برای افراد بد و هکرها ایجاد می کند. از آنجایی که دستگاههای IOT انواع نرمافزاری دارند و اکثر آنها دارای نقصهای امنیتی هستند، اما امیدواریم با توسعه این فناوری، دنیای کمتر دشواری را شاهد باشیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اصطلاح اینترنت اشیا در فناوری روز دنیا به چه معناست؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اصطلاح اینترنت اشیا در فناوری روز دنیا به چه معناست؟"، کلیک کنید.