تینا مزدکی: ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان، در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که میخواهد ساخت پروژهای به مساحت ۲۶۵۰۰ کیلومترمربع باارزش با ۱.۵ تریلیون دلار آمریکا آغاز کند. اگرچه این پروژه که نئوم نام گرفت، جاهطلبانه به نظر میرسید اما گفته شد که ساخت مناطق گستردهای ازجمله مجتمع صنعتی شناور، تفرجگاه توریستی جزیرهای، پیست اسکی و شهر خطی عجیبی به نام لاین را در برمیگیرد.
هدف این بود که نئوم تا سال ۲۰۳۹ تکمیل شود. بااینحال کارشناسان مدام تردید خود را نسبت به آن اعلام میکردند. علاوه بر این اخیراً رسانهها گزارش دادند که مساحت این پروژه به طرز قابلتوجهی کاهشیافته است. البته باید توجه داشت که در اینترنت اطلاعات متناقض زیادی در مورد این پروژه وجود دارد و نمیتوان بهراحتی به آنها استناد کرد.
اکنون بن سلمان میخواهد به مردم و سرمایهگذاران اطمینان دهد که عقبنشینی نکرده و همهچیز طبق برنامه پیش میرود. او با استفاده از پلتفرمی به نام “Ground X” حدود دو میلیون عکس و فیلم زنده از پروژه نئوم در دسترس کاربران قرار میدهد تا نشان دهد که هنوز بر سر حرف خود است.
لاین، تنها شهر خطی زمین
معروفترین سازه این پروژه، شهر خطی «لاین» به طول ۱۷۰ کیلومتر و عرض ۲۰۰ متر است که در ارتفاع ۵۰۰ متر ساخته میشود. درواقع این شهر یک آسمانخراش ۱۰۰ طبقه خواهد بود که نه میلیون نفر را دریکی از بایرترین سرزمینهای جهان جای میدهد.
نه جاده، نه ماشین خواهد داشت و شهروندان با تنها ۲۰ دقیقه استفاده از وسیله نقلیه پرسرعت این شهر که در دیوارهای آن قرارگرفته است از تمام مساحت شهر را میپیمایند. همچنین گفتهشده است که انرژی این شهر خطی بهطور کامل توسط خورشید و باد تأمین میشود و نکته جالبتر این است که لاین یک استادیوم فوتبال با ظرفیت ۴۵۰۰۰ نفر برای جام جهانی ۲۰۳۴ را در خود جا میدهد.
پیست اسکی در بیابان خشک!
اما این تنها یکی از پروژههای نئوم است. پروژه دیگری که در نئوم رو به رشد است، «تروجنا» نام دارد. تروجنا منطقهای کوهستانی با ارتفاعات از ۱۵۰۰ متر تا ۲۶۰۰ متر است که مکانی ایدئال برای پیست اسکی عظیم با بیش از ۳۶۰۰ اتاق هتل، سالن آمفیتئاتر و خردهفروشی و غذاخوری خواهد بود. اگرچه داشتن یک پیست اسکی در یک بیابان خشک دور از ذهن به نظر میرسد، اما نئوم قول میدهد هرسال سه ماه اسکی در پیست تروجنا داشته باشد.
سنداله، مالدیو عربستان؟
سنداله نیز پروژهای برای یک جزیره تفریحی فوق لوکس و باشگاه قایقهای تفریحی در دریای سرخ است که در کنار خرید از برندهای مطرح دنیا و غذاهایی در کلاس جهانی، سفر خوبی را برای گردشگران به یادگار خواهد گذاشت.
بزرگترین سازه شناور جهان
اوکساگون بخش دیگری از نئوم خواهد بود که تاکنون لقب بزرگترین بندر شناور جهان را به خود اختصاص داده است. این بندر دارای موقعیت استراتژیک است که با کارخانهها و دفاتر و مواردی ازایندست کامل شده است و ۱۰۰٪ از انرژیهای تجدید پذیر تأمین میشود.
زندگی لوکس در امتداد ساحل
«مگنا» هم از مکانهایی است که طی پروژه نئوم برنامهریزیشده است و پروژه لوکس ساحلی است که در امتداد خط ساحلی خلیج عقبه واقعشده است. این پروژه به طول ۱۲۰ کیلومتر توسعه داده میشود و در مسیرش ۱۲ مقصد گردشگری لوکس نیز قرار خواهد داشت.
دهها پروژه متفاوت در جاهطلبانهترین پروژه دنیا
این لیست ادامه دارد و بن سلمان با در نظر گرفتن بخشهای دیگری همچون لیجا، اپیکون، سیرانا، اوتامو، نورلانا، آکولوم، زردون، زاینور، الانان، گیدوری، تریام، ژائومور در پروژه «نئوم» به دنبال ماجراجویی است. البته یکی از اصلیترین اهداف بن سلمان برای این پروژه، گذر از اقتصاد نفتی و توسعه اقتصاد گردشگری عربستان سعودی است.
اگرچه هنوز هم، همه کارشناسان مطمئن نیستند که بن سلمان بتواند حداقل تا سال ۲۰۳۹ از پس این پروژه بربیاید؛ اما تصاویری که از این پروژه دیدیم، گواه از پیشرفت آن دارد و اگر خوشبین باشیم شاید ساخت نئوم همانطور که در ابتدا گفتهشده بود، بدون کم و کاستی به پایان برسد.
منبع: newatlas
۲۲۷۳۲۳
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گزارش تصویری| بنسلمان پیشرفت نئوم را به تصویر کشید" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گزارش تصویری| بنسلمان پیشرفت نئوم را به تصویر کشید"، کلیک کنید.