برخلاف تبلیغات سیاه معمول، مذاکره دیپلماتیک هرگز به معنای تسلیم نیست، بلکه مذاکره در پایان جنگ برای تسلیم و خلع سلاح و خروج از درگیری انجام می شود.
به گزارش تینو مدرن، این متن یادداشت رضا رییسی است که در ادامه می خوانید: مذاکره دیپلماتیک برخلاف تبلیغات سیاه هرگز به معنای تسلیم نیست، بله مذاکره ای است که برای تسلیم شدن در پایان جنگ انجام می شود. خلع سلاح و توقف خصومت ها، این به معنای تسلیم در برابر قدرت مسلط است. اما مذاکرات مستقیم و دوجانبه بدون قید و شرط و در شرایط متوازن نه تنها نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه قدرت ساختاری است.
استفاده از این واژه برای برخی از افراد شبیه داستان «زنان و بسم الله» است که وقتی می گویند «بحث»، گفتار و رفتارشان طوری است که گویی فضای ادراکی آنها وارد تنش حاد می شود و امواج نامتقارن دریافت می کند. سیستم در معرض ورودی های ناگهانی و واکنش های سریع قرار می گیرد و به طور غیر منتظره تحویل داده می شود.
واکنشهای منفی – بیرونی در برابر رویکرد مذاکره – میدانی و مذاکره در سیاست خارجی، بهویژه در برابر طیف موسوم به دنیای غرب را میتوان به دو رویکرد کلان تقسیم کرد.
برخی از منتقدان با توجه به شرایط دو دهه اخیر در اثر تحریم های ظالمانه از شرایط موجود سوء استفاده می کنند و نمی خواهند شرایط را تغییر دهند و ساختار تحریم ها را باز کنند، زیرا کارشان متوقف شده و شکست خورده و در حال تخریب هستند. منافع آنها
از سوی دیگر، گروهی از مخالفان مذاکره، مقاله خود را در مقوله استکبار ستیزی و مخالفت با روژاوا تعریف و چارچوب بندی کرده اند و ساختار سیاسی خود را بر آن اساس، هر بحث و تهذیب فضا را در این موضوع بنا کرده اند. آنها راهها را با توجه به منافع و خواستههای رقبای سیاسی خود ارزیابی میکنند و این را نقض جایگاه سیاسی خود میدانند و با آن مخالفت میکنند. نگاه آنها به مقوله مذاکره، نگاه فرصت محور به تهدید نیست و در چنین بستری طبیعی است که با گارد بسته و رویکرد واپس گرایانه و خودکشی از آن استقبال کنیم.
از سوی دیگر، تعدادی از منتقدان از منظر جهان بینی و ایدئولوژیک و معتقدان مخالف مذاکره هستند. آنها از یک سو سابقه بد روابط بین خود و تاریخ استعمار و رویکردهای استثمارگرانه آمریکا علیه ایران در قرن اخیر را در ذهن و حافظه خود دارند و از سوی دیگر «مذاکره جنگی» مضاعف. . «هیچ مبنایی در فرمول ذهنی آنها وجود ندارد.
به این ترتیب مذاکره را به معنای تسلیم و تعهد می دانند و معتقدند هرگونه مذاکره و تلاش در این زمینه به معنای تسلیم محض و بی چون و چرا در برابر آمریکا و جهان غرب است و از این منظر مخالف مذاکره نیستند.
نکته اینجاست که گروه اول، یعنی منتقدان سیاسی و همچنین سوء استفادهکنندگان، سعی میکنند به همان تفسیر تحریفشده و درک ضدشهودی گفتوگویی که به گروه دوم ارائه میشود، فشار بیاورند و به آن آسیب برسانند. و بنابراین، فرآیند ارتباطی که آنها ایجاد می کنند
طی چند روز گذشته امکان مذاکره مستقیم و رو در رو با آمریکا که بارزترین جلوه آن را مستقیماً دکتر دکتر بیان کرده است. رئیس ستاد گزینش پزشکی و نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریایی
منتقدان و دادستان های نگرانی های قبلی صدای اعتراض خود را بلند کردند و وقتی به عبدالعلیزاده حمله کردند به قالیباف اعتراض کردند که آنها (طرفداران مذاکره مستقیم) می خواهند ایران را به آمریکا بسپارند و شما موضوع را رها کنید.
جالب اینجاست که طرف های ذیربط بدون اشاره به شرایط کشور، مصلحت شاه و ملت و یا تاکید بر همه دولتمردان که اجازه هر مذاکره را بر اساس سه مولفه و استراتژی می دادند. ارکان عزت، شعور و تناسب و شرط اساسی همگان، گفت و گو و مذاکره به عنوان حرکتی در چارچوب احترام و مذاکره با یکدیگر، همان اندیشه وحشی، پیچاندن زبان علاقه مندان است. ، که معامله با آمریکا یعنی تسلیم محض و مطلق در برابر آنها!
برخلاف این تبلیغات سیاه و مستمر، مذاکره دیپلماتیک هرگز به معنای تسلیم نیست، بله، مذاکره ای که در پایان جنگ برای تسلیم شدن، خلع سلاح و خروج از جنگ انجام می شود، یعنی تسلیم شدن در برابر قدرت مسلط. اما ارتباط مستقیم و دوجانبه بدون قید و شرط و در شرایط متعادل نه تنها نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه قوت و استحکام ساختاری است.
چرا که طرف مقابل آنها را وادار کرده است که روی کاناپه و دور میز دیپلماسی بنشینند و در مورد منافع مشترکی مشورت کنند که با روش های دیگر و رویکردهای خصمانه به دست نمی آید.
از طریق مذاکره در همه سطوح و در گذر زمان و مکان، طرفین طبیعتاً برای رسیدن به یک نقطه تفاهم متقابل بر سر منافع متقابل معامله می کنند و می گیرند و این به معنای ضعف، شکست و تعهد برخی افراد نیست مذاکره با آمریکا
واضح است که هر یک از طرفین در هر مذاکره ای به دنبال حداکثر منفعت برای خود هستند و البته طرف آمریکایی نیز نشان داده که اعتماد به نفس و جاه طلبی ندارد. اما راه حل این زیاده روی، امتناع از مذاکره و بستن درهای مذاکره نیست.
اعلام تمایل و اعلام آمادگی برای مذاکره مستقیم و بی قید و شرط و متوازن بیش از همه حرف ها و انتخاب های طرف های غربی و تبلیغات ایران هراسی به آنها سلاح می دهد و توپ را در زمین آنها می نشاند.
از سوی دیگر باید گفت انتقاد و هشدارهای ملایم نسبت به ماهیت روژاوا نه تنها توهین آمیز و منفی نیست، بلکه می تواند برای مذاکره مفید واقع شود و به ستونی بر روی میز مذاکره با طرف های خارجی تبدیل شود. اگر افراد ذیربط نیت خیر دارند، به جای هجمه های داخلی و نفی اصل مذاکره، باید به انتقاد از طرف های خارجی و حمایت از تفکر و عزم طرف ایرانی بپردازند.
موضوع اشاره به اظهارات عبدالعلی زاده و خبر ارسال پیام مهم مسعود المدیسین است که به وضوح توسط NBC در آمریکا پخش شد و همچنین با توجه به اینکه اصول سیاست خارجی همیشه یکسان است. و همواره از سوی نهادهای بالادستی توضیح داده می شود، باید گفت که سیاست مذاکره مستقیم با آمریکا در دستور کار قرار دارد و چه خوب است که افراد ذیربط به جای شکست و شکست بر خواسته های طرف های خارجی تمرکز کنند. مسیر خارجی اردوگاه داخلی
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در تینو مدرن به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
پایان خبر تینو مدرن
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مذاکره ذنب لا یغفر نیست" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مذاکره ذنب لا یغفر نیست"، کلیک کنید.