در گفتگو با تینو مدرن گفته شد
یکی از اعضای انجمن هوش مصنوعی ایران گفت: همه صنایع داده هایی دارند که با جمع آوری و تجزیه و تحلیل می توان به نتایج عملی رسید. صنعت آب و فاضلاب هیچ تفاوتی با این قانون ندارد و با تجزیه و تحلیل داده ها می توان به مدل های هوش مصنوعی دست یافت.
الهام فراهانی عضو هیئت مدیره انجمن هوش مصنوعی ایران در گفت و گو با خبرنگار تینو مدرن به تشریح کاربرد هوش مصنوعی در صنعت آب و فاضلاب پرداخت و گفت: همه صنایع داده های قابل جمع آوری دارند. . دستیابی به نتایج عملی صنعت آب و فاضلاب نیز از این قانون مستثنی نیست و با مجموعه ای از داده ها می توان فرآیندها را ردیابی و استخراج کرد و از آنها برای پیش بینی رویدادها استفاده کرد.
وی همچنین گفت: به عنوان مثال در مورد آلودگی آب، کیفیت آب، استفاده استفاده کنندگان از شبکه آب داده هایی وجود دارد که از تحلیل داده ها به این نتیجه می رسیم که این اقدامات هوشمندانه بوده و در بسیاری از سازمان ها اجرا شده است. اما هوش مصنوعی چیز دیگری است، به این معنا که از داده های موجود به یک سری مدل های هوش مصنوعی می رسیم و بر اساس آن ها، آینده را پیش بینی می کنیم و تصمیم می گیریم.
کاربردهای هوش مصنوعی در سیستم های مدیریت آب
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن هوش مصنوعی ایران تصریح کرد: به عنوان مثال پیش بینی خرابی های احتمالی زیرساخت های آبی به گونه ای است که هوش مصنوعی با مدل های دیجیتال و داده های قبلی می تواند زمان مناسب را برای تعمیر یا پیش بینی کند. جایگزینی بخش هایی از زیرساخت ها جلوگیری از خرابی های ناگهانی و صرفه جویی در منابع به روش بهینه. یا بهبود شبکه های توزیع آب که در آن هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل داده ها در زمان واقعی، میزان فشار و جریان آب را مدیریت کرده و از هدر رفتن آب جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: همچنین می تواند نشتی ها را پیش بینی کند و تیم های تعمیر را به محل صحیح هدایت کند. از سوی دیگر، با بهبود پایش کیفیت آب، سیستمهای دارای هوش مصنوعی میتوانند با کنترل پارامترهایی مانند pH و آلودگی، کیفیت آب را پایش کرده و اقدامات اصلاحی را به موقع انجام دهند تا با بهینهسازی فرآیندها، مصرف انرژی را کاهش داده و هزینههای انرژی را کاهش دهند. و بهره وری. افزایش می یابد
وی همچنین خاطرنشان کرد: شناسایی شکستگی لوله ها و نظارت بر دیواره مخزن با ذخیره تصاویر در لوله ها، تصاویر داخلی گرفته شده توسط ربات ها با دوربین، می تواند الگوهای خرابی را شناسایی کند.
فراهانی همچنین گفت: موضوعی که مطرح است این است که تاکنون نهادها و سازمانها فقط روی هوشمندسازی شبکه کار کردهاند و از مدلهای هوش مصنوعی استفاده نکردهاند، بنابراین در حال حاضر تنها کارگروهی در سطح وزارت نیرو و یک کارگروه تشکیل شده است. پیش نویس سند، اما اجرا نشده است
از کمبود نیروی انسانی گرفته تا زیرساخت ضعیف فرآیند
عضو هیئت مدیره انجمن ملی هوش مصنوعی ایران تصریح کرد: اکنون مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها نبود آموزش کافی در این زمینه است. همچنین مسئله دیگری که با آن مواجه هستیم کمبود داده های محلی در دست محققان و پژوهشگران داخلی است.
فراهانی تصریح کرد: اما در کشور ما از داده های غیربومی استفاده می شود که در نهایت نمی تواند نتیجه عملی داشته باشد. مشکل دیگری که اکثر نهادها و سازمان های کشور با آن مواجه هستند کمبود نیروی انسانی متخصص است که در حوزه صنعت آب و فاضلاب و در حوزه نرم افزار نیز با آن مواجه هستیم. از سوی دیگر کمبود زیرساخت های پردازشی چالش دیگری است که تا رسیدن به نقطه قابل قبول فاصله داریم.
وی گفت: در نهایت با رفع آن مشکلات باید به سمت سرمایه گذاری در سرمایه های انسانی و تامین زیرساخت ها رفت و با آموزش مدیران و بخش خصوصی در جهت استفاده از هوش مصنوعی گام برداشت.
گفتنی است، در پنجمین کنگره علمی و مهندسی آب و فاضلاب ایران که در روزهای 15 و 16 آذرماه در دانشگاه اصفهان برگزار شد، تفاهم نامه همکاری مشترک بین انجمن ملی هوش مصنوعی ایران و انجمن ملی هوش مصنوعی به امضا رسید. انجمن آب و فاضلاب ایران. این تفاهم نامه برای استفاده از فناوری های هوش مصنوعی در حوزه مدیریت آب و فاضلاب به امضای مسعود تبش، رئیس هیئت مدیره انجمن آب و فاضلاب ایران و الهام فراهانی به نمایندگی از انجمن ملی هوش مصنوعی رسید. . پیش بینی بحران های زیست محیطی و تحلیل هوشمند داده های مربوطه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم کاربردی سازی هوش مصنوعی در صنعت آب و فاضلاب/ از کنترل کیفیت آب تا مدیریت مصرف مشترکین" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم کاربردی سازی هوش مصنوعی در صنعت آب و فاضلاب/ از کنترل کیفیت آب تا مدیریت مصرف مشترکین"، کلیک کنید.