رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص افزایش آلاینده های هوا و راهکارهایی برای کاهش مواجهه با آنها بر لزوم اجرای قانون هوای پاک تاکید کرد.
دکتر عباس شاهسونی در گفت وگو با تینو مدرن. وی درباره ثبات هوای کشور گفت: گزارش ها حاکی از آن است که شرایط پایداری جوی تا روز دوشنبه 28 آذرماه ادامه دارد. شرایط جوی پایدار در کلانشهرها به ویژه شهر تهران منجر به افزایش آلودگی می شود. در چنین مواردی، عمق اختلاط هوا کاهش می یابد. بنابراین آلاینده های هوا به ویژه ذرات معلق نمی توانند پخش شوند و به طبقات بالا بروند.
افزایش آلودگی و کاهش کیفیت هوا
وی ادامه داد: زمانی که آلاینده های هوا به ویژه ذرات معلق در هوا توانایی پراکندگی و صعود به لایه های بالایی را نداشته باشند، تجمع یافته و در نتیجه غلظت آلودگی هوا افزایش می یابد. هنگامی که میزان آلاینده های هوا افزایش می یابد، کیفیت هوا کاهش می یابد.
وضعیت کیفیت هوای پایتخت
رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت با بیان اینکه کیفیت هوا برای همه گروهها وضعیت نامناسبی دارد، خاطرنشان کرد: برخی از ایستگاههای کیفیت هوای تهران نیز وضعیت «بسیار بد» را گزارش کردهاند.
سال گذشته آنها آلوده ترین شهرها بودند
شاهسونی درباره آلوده ترین شهرهای ایران در سال گذشته گفت: زابل در سال گذشته آلوده ترین شهر ایران بوده و حداکثر آلودگی آنها کمتر از 2.5 میکرون بوده است. کاهش آلاینده ها در شهر زابل بیش از 30 برابر استاندارد سازمان جهانی بهداشت بوده است. همچنین شهرهایی مانند ایرانشهر از میانگین بالایی برخوردار هستند. شهرهای اهواز، اصفهان و مشهد که جزو کلانشهرهای ایران هستند شرایط بدتری نسبت به پایتخت دارند.
بازدید از مراکز درمانی در زمان آلودگی هوا افزایش می یابد
شاهسونی همچنین با اشاره به اینکه اورژانس کشور گزارش می دهد با افزایش آلودگی هوا مراجعات به مراکز درمانی افزایش می یابد، گفت: با افزایش آلودگی تعداد مراجعات بیماران تنفسی و قلبی به مراکز درمانی افزایش می یابد. افزایش وظایف سازمان اورژانس کشور در زمان افزایش آلاینده ها موضوع جدیدی نیست و در سال های گذشته گزارش هایی در این زمینه نوشته شده است.
لزوم کاهش قرار گرفتن در معرض آلاینده ها
رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت درباره لزوم مقابله با آلاینده ها گفت: تعطیلی و مجازی سازی مدارس باعث می شود دانش آموزان به ویژه زیر 15 سال کمتر در معرض آلاینده ها قرار بگیرند. ریه افراد کمتر از 15 سال کامل نیست. بنابراین، کاهش مواجهه با آلودگی در این گروه ضروری است. البته این مشکل فقط برای کودکان نیست، بیماران نیز باید کمتر در معرض آلاینده ها قرار بگیرند.
اثرات مجازی سازی مدارس در روزهای کثیف
وی ادامه داد: گزارش های پلیس راهنمایی و رانندگی نشان می دهد که تعطیلی مدارس منجر به کاهش 30 درصدی ترافیک و در نتیجه عدم افزایش آلودگی می شود. تجربه تعطیلی مدارس در روزهای آلوده سال گذشته نشان می دهد که حفظ حداقل آلودگی هوا نتیجه این کار است. شکی نیست که تعطیلی مدارس در وهله اول باعث می شود دانش آموزان کمتر در معرض آلاینده ها قرار بگیرند و متعاقباً ترافیک و آلودگی کمتر شود.
گروه های خطر و نیاز به کاهش قرار گرفتن در معرض آلاینده ها
شاهسونی با بیان اینکه وزارت بهداشت به توصیه های بهداشتی در روزهای کثیف اهمیت می دهد، ادامه داد: کاهش قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا به ویژه برای گروه های آسیب پذیر مانند سالمندان، کودکان، بیماران تنفسی، بیماران قلبی عروقی، زنان باردار و مصرف کنندگان سرکوب کننده سیستم ایمنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دارو گروه های فقیر باید تا حد امکان از سفر در فضای باز اجتناب کنند تا قرار گرفتن در معرض آلاینده ها کاهش یابد.
استفاده از ماسک مورد تایید وزارت بهداشت
رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت گفت: اگر اقشار آسیب پذیر در فضای باز هستند از ماسک های مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنند. در عین حال، سایر گروه ها نیز باید میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را کاهش دهند. فعالیت های ورزشی باید در داخل خانه انجام شود.
در چه شرایطی باید به مراکز درمانی مراجعه کنیم؟
شاهسونی درباره شرایط لازم برای مراجعه به مراکز درمانی گفت: در صورتی که بیماران در مواجهه با آلاینده های هوا دچار سوزش چشم، تنگی نفس و سرفه می شوند به مراکز درمانی مراجعه کنند. بیماران آسمی نیز در صورت افزایش آلودگی باید داروهای خود را همراه داشته باشند.
نوشیدن آب و خوردن میوه و سبزیجات
وی درباره لزوم نوشیدن آب در شرایط آلودگی هوا نیز گفت: نوشیدن آب در شرایط آلوده سم را از بدن دفع می کند. همچنین مصرف میوه های حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین C مانند پرتقال، انار و سبزیجات ضروری است.
راه های کوتاه مدت برای کاهش آلودگی
رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت کاهش مواجهه با آلاینده ها را به دو روش انجام می دهد و گفت: کاهش آلودگی و کاهش منابع آلودگی در مواقع اضطراری ضروری است. آلودگی هوا کاهش منابع آلودگی یک روش کوتاه مدت نیست و نیازمند برنامه ریزی است. کاهش تردد خودروهای کارآمد و اجرای طرح زنان و مردان از درب منازل و تعطیلی کارخانه ها از راهکارهای کوتاه مدت برای کاهش آلودگی هوا است.
کارگروه اضطرار آلودگی هوا و تصمیمات موقت
شاهسونی با اشاره به اینکه کارگروه اورژانس در مواقع اضطراری تشکیل می شود، تصریح کرد: تکلیف کارگروه اورژانس روشن است و نباید زیاد به این گروه امیدوار بود. کارگروه اضطراری آلودگی هوا می تواند تصمیمات موقت بگیرد. از کارگروه اورژانس آلودگی هوا نباید انتظار معجزه داشته باشیم. این کارگروه می تواند تصمیمات موقتی برای کاهش منابع انتشار و کاهش قرار گرفتن در معرض آلاینده ها اتخاذ کند.
لزوم اجرای قانون «هوای پاک».
رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه باید قانون هوای پاک را رعایت کنیم، تصریح کرد: کارگروه ملی هوای پاک در سازمان محیط زیست فعال شد؛ این کارگروه در سازمان محیط زیست فعال شد. سازمان محیط زیست به عنوان ناظر اجرای قانون هوای پاک باید از نهادها بپرسد که چرا قانون هوای پاک اجرا نمی شود؟ بر اساس گزارش های سازمان حفاظت محیط زیست، دستگاه ها بیش از 50 درصد تعهدات خود در خصوص قانون هوای پاک را انجام نداده اند. موارد مهمی مانند بهبود کیفیت سوخت، استفاده از منابع تجدیدپذیر برای تولید برق و خودروهای فرسوده که تاثیر زیادی بر هوای پاک دارند باید مورد توجه قرار گیرد اما این موارد به طور کامل اجرا نشده است.
پایان خبر تینو مدرن
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت اجرای قانون «هوای پاک» / افزایش مراجعه به مراکز درمانی بارآلودگی هوا" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت اجرای قانون «هوای پاک» / افزایش مراجعه به مراکز درمانی بارآلودگی هوا"، کلیک کنید.