داور بین المللی کشتی ایران ماجرای محرومیتش از مسابقات قهرمانی جوانان جهان را که پس از کمک مربیان ایرانی رخ داد، تشریح کرد.
احمد تاجیک در گفتگو با تینو مدرن درباره ماجرای کمکش به سرپرست تیم کشتی فرنگی جوانان ایران در مسابقات جهانی که باعث شد او با یک رتبه از کمیسیون داوری فدراسیون جهانی تنزل پیدا کند. حذف از مسابقات: درست است که ما داور بین المللی هستیم و باید قوانین حرفه ای را در داوری رعایت کنیم و بر اساس عدالت عمل کنیم، اما قبل از آن من ایرانی هستم و کشورم را دوست دارم. قبل از هر چیز باید بگویم که از تصمیم خود پشیمان نیستم زیرا به هموطنانم کمک کردم و کاملاً از صمیم قلب بود. در این 2-3 روز که دوستان و همکارانم متوجه این موضوع شدند با من تماس گرفتند و همدردی کردند و از این بابت از همه آنها تشکر می کنم. من به شخصه خیلی ناراحتم که نمره ام را رها کردم و شانس المپیکی شدن را از دست دادم، اما با تمام وجودم این کار را انجام دادم.
داور بین المللی کشتی ایران همچنین گفت: من تنها داور ایران هستم که در اجلاس تیم ملی حضور داشتم و مدال طلای بین المللی را کسب کردم. حمید باوفا، سرپرست تیم ملی که از دوستان نزدیک و هم دوره من است، در مسیر مسابقات جهانی جوانان در هواپیما به من گفت: «احمد، خدایا مواظب بچه های ما باش که نکنند. ما را به ناحق ببرند چون چندین بار قهرمان جهان شده ایم و چشم همه به تیم ایران است. در پاسخ گفتم هر کاری از دستم بر بیاید انجام می دهم تا حق تیم ایران ضایع نشود، به شما می گویم چه کار کنید.» من معلم ورزش شهرری و یکی از شاگردان بافای جهان هستم. مدال برنز این مسابقات دانش آموز من در مدرسه بود.
وی ادامه داد: در مسابقات قهرمانی جهان دوربین ها از 4 طرف وجود دارد و نمی توان صحنه های دعوا را پنهان کرد، اما مربی که در کنار مسابقه نشسته فقط از یک طرف نگاه می کند و باید در مقطعی تصمیم بگیرد که آیا این کار را انجام می دهد. چالش است یا نه بنابراین هر مربی شانس زیادی برای اشتباه کردن دارد. در جنگ بچه های ایران وقتی باوفا مردد شد بلافاصله به من نگاه کرد و من به او اشاره کردم و گفتم: «فعال» و او هم همین کار را کرد. این موضوع منجر به کسب 3 امتیاز قانونی شد و این امتیازات نقش مهمی در قهرمانی تیم ایران داشت. علاوه بر فینال، کمک من باعث شد که دانش آموزم مدال برنز مدرسه را در مسابقه افتخاری که دانش آموزم به تنهایی مبارزه کرد، به دست آورد. حتی غلامرضا محمدی سرپرست تیم جوانان آزاد در یک برنامه تلویزیونی گفته بود اگر تیم ما احمد تاجیک را داشت قطعا قهرمان می شدیم.
تاجیک در ادامه صحبت های خود با تینو مدرن اظهار کرد: کمک های من به کادرفنی تیم ایران در پرونده های داوری به صورت مخفیانه ادامه یافت تا اینکه در روز دوم مسابقات، کشتی گیر شیرازی ایران در فینال وزن 60 کیلوگرم به روی تشک افتاد دعوای مهمی با حریف ترکیه ای صورت گرفت، کشتی گیر ما 4 امتیاز گرفت، اما داور 2 امتیاز داد، زیرا فکر می کند کشتی گیر ترکیه ای مسابقه را ترک نخواهد کرد. بعد از این ماجرا حمید باوفا به دلیل استرس جنگ کاملاً روی بوته متمرکز شده بود و به من نگاه نمی کرد. هرچه به داوران تذکر دادم نفهمید اما نتوانستم جلوی خودم را بگیرم و به حمید زنگ زدم که دنبالش برود.
داور کشتی ایران اینگونه ادامه داد: اما وقتی فریاد زدم ابراهیم چیچی اوغلو ترکیه ای و داور سرشناس اتحادیه جهانی کشتی بلافاصله داور برگشت و به من نگاه کرد و متوجه شد چه اتفاقی افتاده است. از طرفی داوران ترکیه ای که کنار ما نشسته بودند به او گفتند که من چندین بار در مسابقات این کار را انجام داده ام. همچنین یکی از داوران آذربایجان در روز دوم مسابقات مخفیانه از من فیلم گرفت و به این ترتیب نشان داد که مخفیانه به تیم ایران کمک می کنم.
تاجیک تصریح کرد: پس از این کلینیک داوران در جریان مسابقات برگزار شد و چیچی اوغلو فیلم کمک فنی من به مربیان ایران را با حضور تمامی داوران روی مانیتور پخش کرد. وی سپس گفت که تاجیک در روز اول آنقدر خوب بازی کرد که بازی آخر و مبارزه سوم و پنجم را به او دادیم و قصد داشتیم بعد از این مسابقات او را داور المپیک کنیم، اما نه تنها باید از داوری مسابقات محروم شود. ، اما درجه داوری نیز کاهش می یابد. بعد از آن من را از درمانگاه و سالن مسابقه بیرون کردند.
داور شهرری ایران در ادامه گفت: بعد از این اتفاق حمید خیلی داغ شد و بلافاصله آقای دبیر را صدا کرد. میرزا دبیر به محض اینکه متوجه شد با من تماس گرفت و گفت نگران نباش هر کاری از دستم بر بیاید برایت انجام می دهم. رئیس فدراسیون سپس نامه ای به آنتونیو سیلوستری، رئیس کمیسیون داوری فدراسیون جهانی کشتی آلمان نوشت و با لالوویچ نیز صحبت کرد. خدا پدر و مادر معلم را بیامرزد، او مرا کمتر رها نکرد و هر کاری از دستش بر می آمد انجام داد. حتی آنتونیو هم گفت احمد تاجیک یکی از بهترین داوران ماست اما تحت فشار هستیم و الان کاری از دستمان برنمی آید اما قطعا رتبه اش را پس می گیرد. آقای دبیر دیروز به من زنگ زد و گفت نگران نباش ما دنبال کارت شما هستیم و می فرستید مسابقات.
وی همچنین گفت: جای یادمان است که خیلی وقت ها دوست ندارند به ایران مدال برسند. در المپیک لندن در سال 2012، یکی از داوران ما که در آن مسابقات قضاوت می کرد، به من توضیح داد که در المپیک لندن در کلینیک داوری بودیم و مارتینتی، رئیس وقت فدراسیون جهانی کشتی، گفت. برای اکبر طهماسبی و بهمن طالبی ایران در المپیک لندن برو بیرون و قهوه بنوش. سپس به قضات می گوید ایرانی ها را دستگیر کنند و طلاها را به دست آنها ندهند. اگر طلا شوند، من می دانم و شما می دانید. وقتی سوریان، نوررزی و رضایی طلا گرفتند همه دیدند که چطور سر سید عبدولی را بریدند.
تاجیک با اشاره به اینکه علاقه مندان به کشتی ایران نیز قوانین داوری کشتی را زیاد می دانند، گفت: یادم هست چند سال پیش مسابقات لیگ کشتی برگزار می شد و مسابقات به صورت زنده از تلویزیون پخش می شد. در یک دعوا که من داور بودم، پای یک کشتی گیر از مسابقه بیرون رفت، اما من آن را ندیدم و به حریفش امتیازی ندادم. بعد از مسابقه بلافاصله دخترم به من زنگ زد و گفت مامان چرا به من نمره ندادی؟ تو اون صحنه اشتباه کردی
برنده سابق فستیوال ایران که در مسابقات مصر در سال 2001 مدال طلا را کسب کرده بود، در پایان گفت: در سال 2001 من و محسن سوریان دو مدال طلا در این مسابقات کسب کردیم. آنجا آقای طالقانی گفت اگر طلاها را گرفتی با روح مادرم تو را به مکه می فرستم. در فینال 6-0 شکست خوردم، اما وقتی حریفم آمد، گیر کرده بود و ضربه فنی به او زدم. آقای طالقانی به عهد خود عمل کرد و در جوانی مرا به مکه فرستاد.
پایان خبر تینو مدرن
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روایت داور کشتی که بخاطر کمک به تیم ایران از مسابقات جهانی اخراج شد!" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روایت داور کشتی که بخاطر کمک به تیم ایران از مسابقات جهانی اخراج شد!"، کلیک کنید.