تاریخچه جذاب یک شیرینی محبوب ایرانی‌ها/ از صفویه تا امروز

تاریخچه جذاب یک شیرینی محبوب ایرانی‌ها/ از صفویه تا امروز

به گزارش تینو مدرن، هرکسی می تواند به کشور دیگری پیام بفرستد که سرشار از صلح، دوستی، عشق و دانش است و بی شک خاطرات ایران این ویژگی خاص را دارد.

به گزارش تینو مدرن، همیشه در ایران شگفت زده می شوید و با شنیدن داستان میراث غذاهای ایرانی در ناخودآگاه خود فکر می کنید این تمدن آنقدر عمیق است که متاسفانه باید 10 بار دیگر به دنیا بیایید. بسیاری از این میراث ها به دلیل عدم تبلیغ مناسب از سوی رسانه ها و جوامع محلی ناشناخته مانده اند.

یکی از اسنادی که نام حلوا موشه در آن ذکر شده مربوط به 157 سال پیش است

زمانی که دولمه به نام آذربایجان ثبت می شد یا ترکیه سال ها سعی می کرد رب انار را به نام خود ثبت کند، اسپانیایی ها به ماست زعفران می گفتند یا آمریکایی ها به آن پسته می گفتند.

یکی از بناهایی که کمتر در مورد آن صحبت می شود مسقط است. همان شیرینی و خوش طعمی که تهرانی ها با شکل و ظاهر زردش می شناسند شبیه ژله فشرده تری است اما در واقع سبک و سیاق اصلی آن در لارستان با نمونه های دیگر از جمله نحوه پرورش آن کاملاً متفاوت است.

یکی از اسنادی که نام حلوا مسقطی را ذکر کرده است به 157 سال پیش و در زمان فتحلی شاه قاجار برمی گردد، در فصل بیست و یکم این نسخه خطی نکاتی در مورد نحوه ساخت مسقطی آمده است.

با توجه به این دست نوشته می توان فهمید که حلوا مسقطی در زمان فتحعلی شاه قاجار یکی از شیرینی های معروف و محبوب مردم ایران بوده است.

از دوره صفویه در لار کارگاه های دوستی وجود داشته است

اگرچه شواهد تاریخی می گوید که مسقط فقط متعلق به کشور عمان است و ابتدا در آنجا ساخته شده است، اما این ادعا هنوز ثابت نشده است، زیرا طبق تحقیقات، مسقط نباید از مسقط عمان باشد، دلیل آن این است که همه انواع مسقط داریم. لار، شیراز، اصفهان و… البته نوع شیرازی یا اصفهانی آن با مشا لار فرق دارد.

این حلوا حداقل از زمان صفویه که حدود 222 تا 212 سال پیش و بر اساس تحقیقات تاریخی و سفرنامه های تجار و وزرا و سفرای خارجی که در مسیر لار به اصفهان رفته بودند در شهر لار شهرت داشته است. ، در دوره صفویه کارگاه های حلوای زیادی در لار وجود داشت

مسقطی چگونه به لار باز شد؟

اما به گفته یکی از قدیمی ترین سازندگان حلوا موش در لار، این حلوا برای اولین بار حدود 150 سال پیش توسط حاج محمد قناد به لار آورده شد. در یکی از سفرهای حج در عمان توقف کرد و حلوای موشکی عمانی را به لار آورد و بر آن برای اولین بار مسقط لار تهیه و عرضه شد.

حلوا مسقطی لاری امروزه به عنوان سوغاتی باستانی و اصیل لاری شناخته می شود و در میان 106 حلوا و شیرینی لاری، «حلوا مسقطی لاری» برندی است که به شکل زعفران و با لکه های مختلف تهیه می شود.

مسقطی های مدرن برای نسل جوان

نمونه های مدرن آن نیز با طعم هایی مانند بربر، نسکافه، سیب ترش، دارچین و … تهیه می شود که با توجه به نیاز بازار و ذائقه نسل جدید تهیه و تولید می شود.

در حال حاضر ده ها کارخانه تولید مشک لاری با ده ها صنعتگر و کارگر در شهرستان لار مشغول به کار است و چندین هزار کیلوگرم مشک لاری و سایر شیرینی ها به شهرهای مختلف ایران و کشورهای اروپایی و عربی حوزه خلیج فارس صادر می شود.

47236

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاریخچه جذاب یک شیرینی محبوب ایرانی‌ها/ از صفویه تا امروز" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاریخچه جذاب یک شیرینی محبوب ایرانی‌ها/ از صفویه تا امروز"، کلیک کنید.