دلیل و درمان ریفلاکس

دلیل و درمان ریفلاکس

تینو مدرن:

بازگشت غیر طبیعی اسید معده به ادرار که منجر به تحریک معده می شود، بیماری ریفلاکس معده به مری نامیده می شود. رفلاکس یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش فوقانی است.

علل و درمان رفلاکس
غذایی که می خوریم از طریق لوله ای به نام مری وارد معده می شود. پس از این، نوبت به فرآیند هضم توسط اسید و شیره معده می رسد. دیواره معده به دلیل تماس مداوم با اسید معده در برابر اثرات مخرب خود مقاوم است، اما دیواره معده در برابر این امر محافظت مناسبی ندارد.

به طور معمول دریچه ای به نام «کاردیا» بین معده و معده قرار می گیرد و از ورود غذا به معده جلوگیری می کند، اما از بازگشت غذا و شیره معده به معده جلوگیری می کند. بنابراین اگر این دریچه به درستی کار نکند، یعنی اگر خوب بسته نشود یا خیلی سریع باز شود، اسید معده و شیره معده به معده بازمی گردد.

بازگشت غیر طبیعی اسید معده به ادرار که منجر به تحریک معده می شود، بیماری ریفلاکس معده به مری نامیده می شود. رفلاکس یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش فوقانی است. آمار جهانی نشان می دهد که 43 درصد از مردم در سراسر جهان حداقل یک بار در ماه از رفلاکس رنج می برند.

به همین منظور این مقاله را به بررسی عوامل، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری اختصاص داده ایم.

جیم پالمر: او سخنگوی کمپین آگاهی بخشی در مورد رفلاکس است و اغلب در خاطرات و شوخی های خود از علائم و عوارض مشکل سوء هاضمه خود صحبت می کند. پالمر، بازیکن ستاره بالتیمور، 67 سال سن دارد و یک مفسر ورزشی است و می گوید هنوز هم کم و بیش با علائم این بیماری دست و پنجه نرم می کند.

بیل کلینتون: رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2004 تحت عمل جراحی بای پس قرار گرفت و از سن 58 سالگی از درد قفسه سینه و سوزش سر دل رنج می برد. او بارها گفته و تقریبا همه می دانند که عاشق همبرگر و فست فود است و اغلب رفلاکس خود در رسانه ها را به همین عوامل نسبت می دهد.

این خواننده برای غلبه بر علائم رفلاکس رژیم غذایی خود را تغییر داد و بعد از ساعت 9 شب هرگز چیزی نمی خورد.

جرج دبلیو بوش: رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا (ایالات متحده آمریکا) مدت طولانی است که از رفلاکس رنج می برد. با وجود تمام درمان‌ها، او می‌گوید که هنوز گاهی اوقات دچار افسردگی می‌شود. جورج بوش معتقد است که ورزش و توجه منظم به رژیم غذایی به کاهش مشکل او کمک کرده است، اما عادت شدید او به قهوه باعث شده است که این مشکل در او ادامه پیدا کند.

اهلی شده مهمترین عامل موثر بر رفلاکس

مهمترین علت رفلاکس رژیم غذایی نامناسب است. غذاهای حجیم، سنگین و چرب زمان ماندن غذا در معده را طولانی کرده و فشار داخل معده را افزایش می دهند. این احتمال بازگشت اسید معده به معده را افزایش می دهد. چاقی و اضافه وزن نیز اسفنکتر تحتانی مری را مختل می کند.

علاوه بر این، غذاهای حاوی اسید سیتریک، تمام مرکبات، غذاهای کافئین دار مانند نسکافه و قهوه، ادویه های تند، فلفل، نوشابه های ترش و گازدار همگی محرک مخاط هستند و اسفنکتر تحتانی ادرار را شل می کنند.

تند غذا خوردن، خوب غذا نخوردن، صحبت کردن در حین غذا خوردن و نوشیدن مایعات زیاد هنگام غذا خوردن نیز باعث ورود هوا همراه غذا به معده می شود. این هوای اضافی معده به صورت بالون خارج می شود و همراه با آن مقداری اسید معده نیز وارد معده می شود. خواب و فعالیت بدنی سنگین بلافاصله بعد از غذا خوردن نیز رفلاکس را تشدید می کند.

سیگار یکی دیگر از عوامل تشدید کننده رفلاکس است. فتق مری همچنین می تواند باعث اختلال در عملکرد دریچه قلب و ریفلاکس اسید شود.

رفلاکس را می توان با حمله قلبی اشتباه گرفت

سطح pH داخل مری افراد مبتلا به ریفلاکس معمولا زیر 4 است. این اسید باعث می شود که فرد به خصوص بعد از غذا خوردن دائماً احساس کند اسید از گلوی خود بلند می شود.

همچنین ممکن است در ناحیه پشت جناغ یا زیر آن احساس سوزش کنید. سوزش در ناحیه قفسه سینه گاهی به حدی است که فرد فکر می کند دچار سکته قلبی شده است اما در نهایت مشخص می شود که مشکل قلبی ندارد. البته در این موارد توصیه می شود ابتدا سلامت قلب را بررسی کرده و در صورت نیاز به متخصص گوارش مراجعه کنید.

از دیگر علائم رفلاکس می توان به حالت تهوع، به خصوص در صبح، آروغ زدن مکرر، احساس توده در گلو، ترشح بیش از حد بزاق به خصوص در هنگام خواب، طعم تلخ در دهان و برگشت آب و غذا اشاره کرد. لازم به ذکر است که همه بیماران مبتلا به ریفلاکس احساس سوزش در زیر جناغ سینه را تجربه نمی کنند و ممکن است فقط از علائم دیگر شکایت داشته باشند.

علائم رفلاکس به سوزش سر دل محدود نمی شود

گاهی اوقات رفلاکس در قسمت بیرونی مری نیز ظاهر می شود. افرادی که این علائم را دارند معمولا خیلی دیر رفلاکس خود را تشخیص می دهند، زیرا ابتدا به سایر متخصصان مراجعه می کنند و پس از انجام آزمایشات فراوان در نهایت به متخصص گوارش ارجاع می شوند. از جمله این علائم می توان به درد بین دو تیغه شانه اشاره کرد که بیماران اغلب آن را به عنوان درد کتف می شناسند.

در واقع از آنجایی که مری در قسمت میانی پشت (وسط قفسه سینه) قرار دارد، علائم آن می تواند به پشت نیز منتقل شود.

علامت دیگر سرفه یا سرفه خشک یا تنگی نفس است. در این موارد، بیماران اغلب به متخصص ریه ارجاع می‌شوند و آزمایش‌های تنفسی انجام می‌دهند، اما بعداً متوجه می‌شوند که مشکل ریوی ندارند یا ممکن است آسم خفیف تشخیص داده شود. با این حال، آنها در نهایت به یک متخصص گوارش ارجاع داده می شوند زیرا ریفلاکس می تواند علائم تنفسی را تشدید کند.

یکی دیگر از نشانه های رفلاکس سفتی و خشکی است. در این حالت معمولاً بیمار به دلیل احساس در گلو به متخصص گوش و حلق و بینی یا غدد مراجعه می کند و توسط تیروئید بررسی می شود، اما مشکل بسیاری از این افراد رفلاکس است. رفلاکس همچنین می تواند به صورت پوسیدگی دندان ظاهر شود.

در واقع، افرادی که رفلاکس دارند، به دلیل برگشت اسید معده به دهان، بیشتر دچار پوسیدگی دندان می شوند.

تست 24 ساعته برای تعیین اسیدیته

اگر فردی فقط ۲-۱ بار در هفته ادعا کند که دل درد دارد، این شرح حال را می‌پذیریم و آن را ریفلاکس تشخیص می‌دهیم، اما بسیاری از اوقات ممکن است بیمار پس از مصرف دارو بهبود نیابد. در این موارد نیاز به استفاده از تست های تشخیصی دیگری داریم که یکی از آنها PH متر است.

در این روش کاتترها (لوله های بسیار نازک، بلند و منعطف) از طریق بینی وارد ادرار شده و در سطوح مختلف معده قرار می گیرند و در عرض 24 ساعت PH یا اسیدیته ادرار را اندازه گیری می کنند. سپس ارزیابی های لازم انجام شده و علت درد و سوزش بیمار مشخص می شود.

غذاهای ناسالم خود را بشناسید و آنها را اصلاح کنید

اولین توصیه برای پیشگیری و بهبود علائم این بیماری پرهیز از پرخوری و کاهش حجم غذاست. یعنی فرد باید 5 تا 6 وعده غذایی کوچک در طول روز بخورد. در عین حال هنگام غذا خوردن آب، نوشابه های گازدار و روغن ننوشید. با بزرگ شدن معده، رفلاکس اسید افزایش می یابد.

علاوه بر این، باید چربی، فست فود، پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و سایر غذاهای چرب، غذاهای سرخ شده، ترشیجات، ادویه جات ترشی جات، پیاز خام، سرکه، ترشیجات، پیتزا، گوجه فرنگی، سس کچاپ، ترشی میوه ها، پرتقال، سیگار را کاهش دهید. ، قهوه و شکلات.

اگر اضافه وزن دارند، باید وزن خود را کاهش دهند. بیماران اغلب می پرسند که آیا لازم است برای همیشه از رژیم غذایی پیروی کنند یا خیر.

در پاسخ باید گفت که این غیبت ها دائمی نیستند، اما بهتر است تا زمانی که حساسیت مری وجود دارد (از یک هفته تا چند ماه) ادامه پیدا کند. برای استراحت و بازیابی بافت ادراری. آهسته غذا خوردن و در وعده های کوچک نیز می تواند به کاهش علائم رفلاکس کمک کند.

3 ساعت بین خوردن و خوابیدن

افراد مبتلا به ریفلاکس نباید بلافاصله بعد از غذا دراز بکشند.

زمین خوردن یا سقوط های سنگین. بین وعده های غذایی و زمان خواب باید 3-4 ساعت فاصله باشد. شام باید سبک باشد و بعد از ساعت 5 یا 6 بعد از ظهر از نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید. هنگام خواب بهتر است سر خود را روی بالش بگذارید. پوشیدن شلوار جین، کمربند و لباس های تنگ نیز می تواند رفلاکس را تشدید کند.

درباره آنتی اسیدها

اگر فرد 2 بار در ماه دچار رفلاکس اسید و سوزش سر دل می شود، نیازی به اقدامات خاصی نیست جز مصرف شربت های ضد اسید مانند شربت آلومینیوم ام جی برای کمک به رفلاکس و رعایت توصیه های غذایی، اما اگر رفلاکس بیش از 2 بار اتفاق بیفتد. در یک ماه رخ می دهد، نیاز به معاینات و مداخلات پزشکی وجود دارد.

گاهی لازم است از قرص هایی مانند امپرازول، لانسوپرازول یا پنتاپرازول برای کاهش اسید معده زیر نظر پزشک استفاده شود.

بهترین زمان مصرف این قرص ها نیم ساعت قبل از صبحانه است. در واقع اگر دارو در حین غذا مصرف شود، اثری نخواهد داشت. مسدود کننده های گیرنده هیستامین مانند رانیتیدین، فاموتیدین و نیزاتیدین نیز در این زمینه استفاده می شوند و بهتر است شب ها قبل از خواب استفاده شوند، زیرا در بسیاری از موارد رفلاکس در شب بدتر است.

توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه دارو برای تسکین درد معده و سوزش معده توصیه نمی شود، بلکه بیمار باید ابتدا توسط پزشک معاینه شود تا مشخص شود که علت درد او رفلاکس است یا خیر.

رفلاکس غیر ارادی

اگر علائم رفلاکس پس از 2 هفته از مصرف دارو ادامه یافت، باید دوباره به پزشک مراجعه کنید. اگر بیمار با پانتوپرازول یا امپرازول آنتی اسید (روزی دو بار صبح و عصر) درمان شود و علائم وی پس از 3 ماه بهبود نیابد، می گوییم ریفلاکس مقاوم به درمان دارد و باید بررسی بیشتری شود.

در واقع 30 تا 40 درصد بیماران امکان رفع خودسری را ندارند، یعنی اگر روزی دارو را قطع کنند دوباره دچار خارش می شوند.

سازمان بهداشت جهانی استفاده از آنتی اسیدها را به مدت 7 سال و احتمالا بیشتر (تحت نظارت پزشکی) تایید کرده است. با این حال، مقالات زیادی وجود دارد که نشان می دهد مصرف طولانی مدت این داروها خطر ابتلا به عفونت های روده، معده و ریه و اسهال یا پوکی استخوان موقت را اندکی افزایش می دهد، بنابراین باید در این مورد و فواید و مضرات دارو با پزشک خود مشورت کنید. درمان

در پایان لازم به ذکر است که جراحی یکی دیگر از راه های درمان رفلاکس است. البته این روش برای افرادی است که به داروهای ضد اسید پاسخ می دهند، اما از درمان دارویی طولانی مدت خسته شده اند یا فتق زیر مری دارند.

چه زمانی باید آندوسکوپی انجام دهیم؟

بیمارانی که به مدت طولانی (بیش از 5 سال) علائم ریفلاکس دارند و همچنین کسانی که همزمان با ریفلاکس دچار کاهش وزن، چسبیدن غذا به مری، استفراغ یا استفراغ خونی هستند، باید تحت آندوسکوپی قرار گیرند باشد

آندوسکوپی اطلاعات بسیار خوبی به پزشک می دهد و مشخص می کند که آیا بیمار زخم مجاری ادراری دارد یا خیر. همچنین با کمک آندوسکوپی می توان شدت آسیب مجاری ادراری را طبقه بندی کرد و بر این اساس درمان مناسب انجام داد. .

اگر رفلاکس را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر رفلاکس درمان نشود، می تواند 2 عارضه بزرگ ایجاد کند. یکی از این ترکیب ها «مری بارت» است. در این حالت پوشش قسمت پایینی معده تغییر می کند و در برابر اسید معده مقاوم می شود. این وضعیت می تواند در آینده دور زمینه ای برای سرطان مری شود، بنابراین زخم های تحتانی مری باید جدی گرفته شود.

پس از درمان، برای تعیین روند بهبود زخم باید دوباره آندوسکوپی انجام شود. البته نباید فراموش کرد که اگر کبد بارت کمتر از 3 سانتی متر باشد، خطر ابتلا به سرطان کمتر است. در طول درمان و پاتولوژی، در صورت عدم وجود مشکل، به تدریج فاصله بین جلسات آندوسکوپی افزایش می یابد.

یکی دیگر از عوارض رفلاکس «ازوفاژیت» یا التهاب قسمت تحتانی مری است. اگر این التهاب ادامه یابد و درمان نشود، مثانه منقبض می شود. البته این تنگی خوش خیم است و با استریاهای سرطانی متفاوت است، بنابراین اغلب با روش های درمان با بالون و آندوسکوپی برطرف می شود.

منبع: سلامت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دلیل و درمان ریفلاکس" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دلیل و درمان ریفلاکس"، کلیک کنید.